Blog, Medicina naturista

Ulei esential de tea tree-pentru ce il folosim?(arbore de ceai)

Ulei esential de tea tree-pentru ce il folosim?(arbore de ceai)

Uleiul esential de tea tree poate fi considerat un produs indispensabil din trusa de îngrijire a familiei, fiind de mare ajutor în caz de infecții virale și bacteriene.
Este purifiant, antiseptic și poate fi aplicat cu moderație inclusiv la copiii mici. Este folosit cu succes în caz de acnee, abcese, erupții, herpes, negi.

Arborele de ceai este un arbore nativ în Australia.

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietati dovedite si este utilizat cu succes împotriva infecțiilor bacteriene, virale și fungice. Este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice. În cosmetică este utilizat mai ales pentru acțiunea benefică asupra pielii afectate de acnee.

Proprietăți – ulei esential de tea tree – printre numeroasele sale proprietati se numara:

  1.  efect antibacterian cu spectru larg;
  2. efect antifungic, remarcat pentru eficiența sa împotriva Candida;
  3. efect antiviral și antiparazitar cutanat;
  4. efect purifiant – curăță pielea afectată de diferite infecții;
  5. efect antiseptic;
  6. efect antiinfecțios general;

Recomandări, aplicații-ulei esential de tea tree(arbore de ceai)

 

Uz extern:

  • purificarea și curățarea pielii;
  • îngrijirea și igiena tenului gras, a tenului cu probleme;
  • acnee;
  • igiena pielii;
  • infecții localizate;
  • erupții cutanate;
  • plăgi și piele suprainfectată;
  • igienă orală;
  • scalp cu probleme;
  • igienă intimă;

 

Mod de utilizare-ulei esential de tea tree (arbore de ceai)

  • este un produs ce nu se folosește de regulă ca atare pe piele, însă o serie de specialiști în aromaterapie pot recomanda aplicarea uleiului nediluat, local, pe porțiuni mici de piele;
  • ca ingredient în preparate cosmetice;
  • se pot prepara de asemenea: cremă de scutece, frecții pentru scalp, seruri concentrate cu aplicație locală, deodorante, geluri antiseptice;
  • în igienă orală sub formă de gargară, se poate amesteca cu pasta de dinți sau cu apă de gură;
  • ca ingredient în diferite soluții de curățare a suprafețelor din casa, sau câteva picături pe un burete umed cu care se poate igieniza orice suprafata;
  • câteva picături în baia de șezut în caz de micoze sau 1% adăugat în gelul de igienă intimă;
  • nediluat, pe zonele restrânse problematice (coșuri), aplicat punctual cu ajutorul unui tampon de bumbac sau al unui bețișor cu vată, de două ori pe zi;

Cu ce se poate combina:

  • cu ulei esențial de oregano și salvie pentru efectul antiinfecțios;
  • cu ulei esențial de palmarosa, busuioc, cimbru și dafin pentru efectul antifungic;
  • cu ulei esențial de lămâie în igiena orală;
  • cu ulei esențial de lavandă și ulei de chimen negru pentru efectul anti-acneic;
  • cu ulei esențial de pin silvestru și lemongrass pentru dezinfectarea suprafețelor din baie și a toaletei;

Poti cumpara de aici ulei esential de arbore de ceai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *